Slapeloosheid

Wat is de invloed van Melatonine op je slaap

Melatonine directbeterslapen
0

Melatonine, je hoort er steeds vaker verhalen over. Veel mensen die niet kunnen slapen prijzen het supplement (want je kunt het gewoon kopen als supplement de hemel in). In Amerika zijn er miljoenen mensen die dagelijks dankbaar gebruik maken van melatonine.

Maar, wat is melatonine precies? Heeft het bijwerkingen? Of schadelijke gevolgen? Tijd om daar dieper op in te gaan, je leest het in dit artikel.

Wat is melatonine?

Melatonine helpt bij het controleren van de slaap-waakcyclus bij ons. Het is een hormoon die gemaakt wordt door de pineapple gland, oftewel de pijnappelklier in de hersenen. Je kunt melatonine gewoon kopen als supplement.

Het is een lichaamseigen stof waardoor het gebruik ervan veilig is en zonder bijwerkingen, daarover later meer.

de dagelijkse productie van melatonine in een grafiek

De bijwerkingen van melatonine

Melatonine is een stof die van nature in het lichaam wordt aangemaakt. Juist hierom zijn de bijwerkingen eigenlijk nul. Er zijn vele onderzoeken gedaan naar het gebruik van melatonine en geen van deze onderzoeken heeft (ernstige) bijwerkingen kunnen aantonen. En nee, bij langdurig gebruik van melatonine heeft het ook geen schadelijke gevolgen.

Melatonine is één van de veiligste stoffen die getest is en er maken dagelijks miljoenen mensen van over de hele wereld gebruik van. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat je ’s ochtends slaperig of suf bent of dat je langer doorslaapt. Dat komt alleen voor bij hoge doseringen van zo’n 5 mg melatonine. Je lichaam moet namelijk wennen aan het goedje.

Mocht dit langer ervaren dan is het aan te raden om de dosering te verlagen en het rustig opnieuw op te bouwen.

Een andere reden van deze slaperigheid kan zijn dat je de melatonine op een verkeerd tijdstip inneemt. Ik kan je aanraden om dit te doen ná 16:00 uur en vóór 00.00 uur.

Bij hele hoge uitzondering kan je als bijwerking van het gebruik van melatonine te maken krijgen met slaperigheid, slapeloosheid of hoofdpijn. Dit zal in dat geval vooral in het begin optreden en je kan dan de dosis iets verlagen, je lichaam zal er na verloop van tijd sowieso aan wennen en dan trekken de bijwerkingen ook weg.

Koop hier NU voordelig je melatonine pillen!

 

Melatonine gebruiken als kind

Uit een onderzoek bij enkele vormen van slapeloosheid bij kinderen is gebleken dat melatonine bij kinderen werkt en veilig is. Het staat echter niet geregistreerd, dat wil zeggen dat de fabrikant melatonine niet heeft getest op kinderen en het zal daarom ook niet in de bijsluiter te vinden zijn.

Kinderen kunnen het overigens gewoon veilig gebruiken indien de arts het voorschrijft bij de juiste vorm van slapeloosheid. Let er wel op dat kinderen het alleen mogen gebruiken wanneer de arts het voorschrijft. Wanneer artsen dit doen noemen we het off-label omdat het niet geregistreerd staat.

slapend kind

Is melatonine schadelijk voor je lichaam?

Nee, melatonine is uitvoerig getest en onderzocht op het menselijk lichaam en daaruit zijn geen schadelijke effecten uit gekomen.

Werkt melatonine verslavend?

Melatonine werkt niet verslavend. Wanneer je het dagelijks gebruikt zal je wel merken dat er gewenning optreed en gaat de werking achteruit. In dat geval zal je sneller geneigd zijn een hogere dosering te nemen voor hetzelfde effect.

Het is aan te raden om het gebruik van melatonine af te bouwen wanneer je lichaam het eigenlijk niet meer nodig heeft.

Indien je alleen melatonine gebruikt wanneer je uitgerust moet zijn of om de twee dagen bijvoorbeeld zal er minder snel natuurlijke gewenning optreden, waardoor het gebruik van melatonine hetzelfde effect blijft hebben.

Koop hier NU voordelig je melatonine pillen!

 

Welke dosering melatonine moet je nemen

De beste dosering is per persoon verschillend en dat spant samen met de klachten die je ervaart.

Een dosering tot 0,3 mg mag je vrij innemen, maar de doseringen daar boven mag je alleen innemen wanneer je deze op recept krijgt voorgeschreven van de arts, het wordt dan namelijk gezien als medicijn.

De optimale dosering is afhankelijk van hoeveel melatonine je lichaam zelf aanmaakt. We zien doseringen tot 0,3 mg als voedingssupplement en dit wordt in de VS dan ook optimaal benut, hier gebruikten miljoenen mensen melatonine.

In Amerika zegt men zelfs dat melatonine een positieve invloed heeft op het versterken van je immuunsysteem.

Melatonine gebruiken in combinatie met alcohol

Ook dat kan geen kwaad. Melatonine is namelijk een lichaamseigen stof zoals ik aan het begin van het artikel beschreven heb. Omdat het stofje altijd in je lichaam aanwezig is zal het dus geen kwaad kunnen wanneer je na een avondje bier drinken een dosering melatonine nuttigt.

Maar let op: Ik raad je altijd aan om sowieso de bijsluiter te raadplegen. Wanneer hier anders vermeldt staat zou ik ten alle tijden dit advies opvolgen. Dit geldt voor zowel het gebruik van melatonine samen met alcohol als met andere dingen.

melatonine en alcohol

Waar je melatonine kan kopen

De lage doseringen kun je gewoon zelf kopen bij bijvoorbeeld de plaatselijke apotheek of drogisterij, maar ook bij supplementen winkels bieden ze vaak melatonine aan.

Wil je DIRECT online melatonine pillen bestellen? Klik dan hier!

Wanneer je overigens een hoge dosering wilt moet je deze halen op het recept van de arts. Je dient in dat geval een afspraak te maken en samen met je arts de slaapproblemen te bespreken. Hij of zij bepaald dan of je een hoge dosering nodig hebt en hoe hoog deze dan moet zijn.

Je huisarts zal je dan een recept voorschrijven, je kan de melatonine vervolgens ophalen bij de apotheek.

Koop hier NU voordelig je melatonine pillen!

 

Geeft melatonine niet de gewenste resultaten? Gebruikt dan deze methode!

Perfect Slapen in 7 Stappen

Perfect Slapen in 7 Stappen directbeterslapen.nlWanneer je niet de gewenste resultaten krijgt met melatonine kan ik je deze methode van harte aanbevelen.
In de methode ”Perfect Slapen in 7 Stappen” zullen er bijna geen slapeloze nachten meer volgen. Je kan de tips direct toepassen en wanneer je de methode nu aanschaft krijg je een e-cursus, een jaar lang digitale ondersteuning, een slaapchecklist en je ontvangt de methode de volgende dag al in de brievenbus

Er zijn je al meer dan 2.000 mensen voor gegaan, waar wacht je nog op?

Geef mij NU toegang tot deze Perfect Slapen methode!
Dit vind je misschien ook interessant
chronische slapeloosheid
Chronische slapeloosheid? Dit zijn de gevolgen en zo kom je er vanaf
tips tegen slapeloosheid
Slapeloosheid oplossen? Gebruik deze 9 tips voor MAXIMAAL resultaat!

Laat je reactie achter

Jouw reactie*

Your Name*
Your Webpage