Slaaptips Slapeloosheid

Oorzaak snurken en hoe kom je van het gesnurk af! (7 TIPS + BONUS)

oorzaak snurken
0

Heb jij last van snurken? Erg vervelend! Voor jou, maar misschien is het nog wel vervelender voor je partner.

Ik begrijp goed dat je benieuwd bent naar de onderliggende oorzaak van dat gesnurk en naar oplossingen om van het snurken af te komen.

In dit artikel bespreek ik daarom de mogelijke oorzaak van het snurken en ik geef een aantal tips. Zowel voor jou, als voor je partner. 😉

Wat is snurken

Wanneer iemand snurkt produceert hij of zij een soort brommend geluid in de slaap. Het gesnurk kan zo heftig worden dat een partner of zelfs de buren er last van kunnen hebben. Snurken houdt in dat lucht bij de ademhaling via de neusholte, de keelholte en de luchtpijp naar de longen gaat.

Behandeling tegen snurken

Gelukkig voor jou (of voor je partner) is snurken te behandelen.

Alle behandelmethodes zijn er eigenlijk op gericht om blokkades van de luchtwegen weg te nemen. Er wordt vaak aangeraden om gewicht te verliezen (in verband met het vet dat op de keel drukt), te stoppen met roken, roken verzwakt de structuur van de keel namelijk of om op de zij te gaan slapen. Op deze manier kan de keel niet of minder snel geblokkeerd worden door de tong.

Mochten deze methodes niet werken, dan kan er gekozen worden voor een gebitsaanpassing. Men brengt dan de kaak iets naar voren. Ook een anti snurk-beugel kan een uitkomst zijn in strijd met het gesnurk.

Als één van de laatste redmiddelen kan er gekozen worden voor een operatie waarbij de luchtweg wijder gemaakt wordt. Dit is een erg ingrijpende operatie en deze wordt heel zelden toegepast.

7 tips tegen snurken

Je kunt natuurlijk in eerste instantie zelf proberen om van het snurken af te komen. Ik wil je hier graag bij helpen dus heb ik besloten om 7 van mijn beste tips met je te delen.

Laat me in de reacties weten welke de meeste invloed op jouw gesnurk gehad heeft. 🙂

Snurk tip #1 | Stop met roken
Roken veroorzaakt irritatie aan de luchtwegen, hiermee lok je een allergische reactie uit. Iets wat de opnamecapaciteit van je longen vermindert. Een logisch gevolg is dan dat je neus en bijholten sneller verstopt raken waardoor de kans groter wordt dat je gaat snurken.

Snurk tip #2 | Ga afvallenGymaholics
Het is bewezen dat dikke mensen eerder snurken dan slanke mensen. Dit kan komen door het extra gewicht in de nek en in het gezicht. Wanneer je wil afvallen kan je dit het beste rustig doen, je kunt de website van eens raadplegen. Deze staat vol met handige tips. Er is bewezen dat een calorie-arm dieet met veel eiwitten de kwaliteit van de slaap kan verbeteren.

Snurk tip #3 | Zorg voor voldoende slaap
Zorg dat u voldoende slaap pakt. Een gezond slaapritme vermindert de kans op snurken.

Snurk tip #4 | Ga op je zij slapen
De kans op snurken wordt groter wanneer je op je rug ligt en wanneer je op je buik ligt is dit te belastend voor je nek. Slaap daarom bij voorkeur op je zij. Wanneer je op je rug slaapt verslappen de huig en de tong en wordt de tong geblokkeerd.

In dit geval kan een anti-snurk beugel een uitkomst zijn.

Snurk tip #5 | Vermijd of behandel je verkoudheid
De kans op snurken neemt aanzienlijk toe wanneer je verkouden bent. Dat komt omdat je neus verstopt raakt wanneer je verkouden bent, hierdoor moet je door je neus ademen waardoor de kans op snurken groter wordt. Om je verkoudheid te behandelen kun je ervoor kiezen om een neusspray te gaan gebruiken.

Snurk tip #6 | Maak gebruik van een Anti-Snurk band
Een anti-snurk beugel kan erg goed helpen tegen snurken. Wanneer je van alles geprobeerd hebt kun je overwegen om dit eens te proberen. Een anti-snurk beugel moet ervoor zorgen dat de tong tijdens het slapen in dezelfde positie blijft en dat deze niet naar achteren kan rollen om de luchtwegen te blokkeren.

Snurk tip #7 | Drink geen tot weinig alcohol voor het slapen gaan
Alcohol is een spierverslapper en het onderdrukt het zenuwstelsel. Alcohol zorgt er daarom sneller voor dat je gaat snurken. Vooral een slappere tong, mond en keel kunnen zorgen voor het gesnurk.

BONUS: 2 tips voor de partner

Ook voor een eventuele partner kan het gesnurk als erg storend ervaren worden en dan druk ik het nog zachtjes uit. Gelukkig heb ik ook aan je partner gedacht, laat dit artikel dan ook zeker weten even aan hem of haar lezen, want ook je partner heb ik een tweetal tips verzameld om de nacht door te komen.

Partner tip #1 | Terug naar de oorzaak
Zelf heeft de snurker niet door dat hij snurkt wanneer hij slaapt. Hij zal het daarom ook iets minder serieus nemen, maar dat betekent niet dat je hier genoegen mee hoeft te nemen!

Er zijn talloze manier om snurken tegen te gaan, denk bijvoorbeeld aan: anti-snurk keelspray, neusspreiders, anti-snurkbeugels of anti-snurk neusstrips.

Wanneer je partner elke nacht extreem snurk kan het raadzaam zijn om een arts te raadplegen. Een extreme snurker kan namelijk ook last hebben van slaapapneu. Bij slaapapneu stokt de ademhaling enkele seconden tot zelfs anderhalve minuut!

Partner tip #2 | Geluid blokkeren
Een snurkende partner kan ervoor zorgen dat jij ’s nachts geen oog meer dicht doet, dit terwijl de snurker zelf ogenschijnlijk lekker ligt te slapen. Erg frustrerend dus.

Zorg daarom voor goede oordopjes die het geluid blokkeren. Er zijn vele soorten en maten verkrijgbaar en er bestaan tegenwoordig zelfs speciale oordopjes voor mensen die slapen met een snurkende partner. Het filter in deze oordopjes filtert het ‘snurkgeluid’ terwijl je nog wel wakker wordt van de wekker, ideaal dus!

Van snurken af komen doe met Perfect Slapen in 7 Stappen

Wil je nou voor eens en voor altijd met je slapeloosheid en het gesnurk afrekenen? Dat kan met de methode ”Perfect Slapen in 7 Stappen”. Deze methode helpt jou met eenvoudig toe te passen stappen. Al duizenden mensen zijn je voorgegaan! Bovendien loop je geen enkel risico met de ”niet goed, geld terug garantie”.

Geef mij NU toegang tot deze methode!
Dit vind je misschien ook interessant
chronische slapeloosheid
Chronische slapeloosheid? Dit zijn de gevolgen en zo kom je er vanaf
stress directbeterslapen
Slecht slapen door stress? Verminder stress en ontspan met deze 7 tips

Laat je reactie achter

Jouw reactie*

Your Name*
Your Webpage