Slaaptips Slapeloosheid

Slaapmuziek? Wat is het en waarom werkt het zo goed?

het fenomeen slaapmuziek
0

Slaapmuziek is de laatste tijd terrein aan het winnen. Steeds meer mensen prijzen dit relatief nieuwe fenomeen de hemel in.

Tuurlijk, we kennen allemaal de slaapliedjes en deuntjes waarbij kinderen heerlijk in slaap vallen. Maar ook steeds meer volwassenen zeggen sneller in slaap te vallen en beter te slapen door deze slaapmuziek.

Er duiken steeds meer websites op die deze muziek aanbieden, zowel gratis als tegen betaling.

In dit artikel lees je wat slaapmuziek is, hoe het jou kan helpen en waar je deze slaapmuziek kan vinden.

Slaapmuziek, wat is het?

Slapeloosheid is een steeds meer voorkomend probleem onder volwassenen. Het internet staat inmiddels vol met tips tegen slapeloze nachten.

Steeds meer volwassen mensen die slapeloosheid ervaren maken gebruik van slaapmuziek en met succes! Vele verhalen passeren de revue van mensen die zeggen heerlijk te kunnen slapen.

Slaapmuziek is een bepaalde rustige muziekstijl met weinig ritmische accenten, ook bepaalde rustige melodieën behoren tot slaapmuziek. Nu dit fenomeen steeds bekender wordt worden er massaal video’s op youtube geüpload, steeds meer mensen zien hier hun brood in en dat kan ik goed begrijpen aangezien de vraag ook toe blijft nemen.

Ik ken zelfs iemand die dagelijks deze muziek op zijn instrumenten maakt, zijn video’s en muziek worden talloze keren bekeken en beluisterd en hij verdiend hier een royaal maandsalaris mee.

slaapmuziek

Naar welk soort muziek moet ik luisteren?

Je hartslag zal voornamelijk verlagen bij rustig muziek met weinig ritmische accenten. Door te luisteren naar deze muziek verlaagt je hartslag zich tot een niveau die hij ook bereikt in een rusttoestand. Verder zal je adrenaline niveau worden verlaagd en je stofwisseling zal in deze periode ook vertragen.

Maar, wat nu als je houdt van genres als hardstyle? Nou, deze muziek kan je prima luisteren als je dat maar niet doet voor het slapen gaan. Het werkt namelijk stimulerend en zal je hoogstwaarschijnlijk uit je slaap houden.

Waarom helpt slaapmuziek om beter te slapen?

Wanneer je opzoek gaat naar de juiste slaapmuziek moet je er rekening mee houden dat je de muziek leuk vindt, maar het moet ook rustig en ontspannend zijn. De muziek heeft in dat geval krachtige werking op zowel het fysiologische als het geestelijke aspect van ons menselijk lichaam.

Wanneer de muziek aan de eisen voldoet reageren je hersenen hierop, het dan namelijk invloed op je bloeddruk, hartslag, ademhaling en spierspanning. Er komt dan een stofje vrij in de hersenen die een pijnstillende en verdovende werking (kunnen) hebben op jouw lichaam.

slapeloze nacht in een huis

Waar kan je slaapmuziek vinden?

Er zijn tegenwoordig talloze websites die slaapmuziek aanbieden. De meeste websites vragen hier een vergoeding voor. De vraag is dan hoeveel waarde jij hecht aan goed slapen.

Gelukkig bestaat er iets als YouTube, hier wordt erg veel slaapmuziek gratis aangeboden. De mensen die dit publiceren verdienen geld aan de advertentie-inkomsten en eventueel gesponsorde video’s.

Overige websites die slaapmuziek zowel gratis als tegen betaling aanbieden zijn:

Werkt dit niet en wil je toch van je slapeloosheid afkomen?

Perfect Slapen in 7 StappenDan kan ik je dit boek zeker aanraden. Je ontvangt het boek zowel digitaal als e-book als ook een hardcover paperback versie. Het boek leert je om goed te slapen in een aantal eenvoudige snel toe te passen stappen.

Tegenwoordig slaap ik heerlijk en de laatste slapeloze nacht kan ik mij niet eens meer herinneren. Wil jij ook korte metten maken met deze vervelende nachten? Dan kan ik je aanraden om zeker even een kijkje te nemen.

Geef mij NU toegang tot deze methode!

 

Dit vind je misschien ook interessant
voeding tegen slapeloosheid
Welke voeding je moet eten bij slapeloosheid: Probeer dit eens! (aanrader)
van slaapapneu afkomen
7 tips om eenvoudig van slaapapneu af te komen!

Laat je reactie achter

Jouw reactie*

Your Name*
Your Webpage