Slapeloosheid

Slaappillen kopen? Dit moet je absoluut weten en zo pak je het aan!

alles wat je moet weten over slaappillen
0

Goed, je bent je slapeloosheid zat en bent toe aan een nieuwe (iet wat rigoureuzere) aanpak. Je hebt besloten om je te verdiepen in het kopen van slaappillen, anders was je tenslotte niet dit artikel aan het lezen, toch?

In dit artikel lees je alles wat je moet weten VOORDAT je besluit slaappillen te gaan kopen en te gebruiken.

Wat zijn slaappillen

Slaappillen helpen je om tijdelijk beter in slaap te vallen en om beter door te kunnen slapen. Er zijn vijf verschillende soorten slaappillen op de markt, deze beschrijf ik in de volgende alinea. Voor iedere vorm van slapeloosheid kan je wel een slaapmiddel vinden. Klink ideaal toch?

Helaas kleven er ook nadelen aan het gebruik van slaappillen. Zo krijg je vaak last van bijwerkingen als sufheid en concentratieproblemen, ook hebben de meeste slaappillen een verslavende werking. Denk daarom wel twee keer na voordat je überhaupt gaat overwegen om slaappillen te gebruiken.

slaappillen

Soorten slaappillen

We kennen tal van verschillende slaapmiddelen, maar los van alle verschillende kleurtjes, vormen en doosjes kennen we slechts 5 soorten die zich van elkaar onderscheiden. Dat zijn de volgende:

Slaapmiddelen op basis van melatonine

De stof die we melatonine noemen zorgt ervoor dat je hersenen gaan denken dat het tijd is om te gaan slapen nadat je melatonine hebt ingenomen. Je houdt in feite je biologische klok voor de gek. Melatonine is één van de meest onschuldige slaapmiddelen en het wordt vaak gebruikt om een onregelmatig slaappatroon bij te stellen tot een regelmatig(er) slaappatroon.

Koop hier NU voordelig je melatonine pillen!

 

Slaapmiddelen op basis van Benzodiazepinen

Ik durf eigenlijk wel te stellen dat dit de meest gebruikte variant is.

Maar, dit is dan ook gelijk één van de gevaarlijkste. Het werkt namelijk op je spieren waardoor je spieren zich ontspannen en het neemt je lichaamsspanning weg. Resultaat: je valt heerlijk en snel in slaap.

Een aantal bekende merken van deze variant zijn: Restirol, Normison en Mogadon.

Slaapmiddelen op basis van Chloralhydraat

Deze wordt het minst vaak voorgeschreven, het is een erg licht slaapmiddel en ook is deze vorm niet erg bekend.

Het voordeel van Chloralhydraat is dat de bijwerkingen ook een stuk minder heftig zijn.

Slaapmiddelen op basis van Cyclopyrroionen

Deze variant bestaat al heel lang, maar hij werd pas veel voorgeschreven toen de vorm gebaseerd op Benzodiazepinen onder vuur kwam te liggen door de heftige bijwerkingen en de verslavende werking.

Achteraf bleek dit allemaal een truc uit de slaapmiddelenindustrie, want er is bijna geen verschil tussen de stoffen Benzodiazepinen en Cyclopyrroionen. De tweede werkt namelijk ook spierontspannend, brengt bijwerkingen met zich mee en heeft een verslavende werking.

Het bekendste merk van dit slaapmiddel is Zopliclon.

Slaapmiddelen op basis van Barbituraten

Het laatste slaapmiddel dat we kennen is op basis van Barbituraten. Deze wordt veelal gebruikt door mensen met slapeloosheid die moeilijk kunnen inslapen. Tevens werkt dit middel vaak lang en wordt je gedurende de nacht niet wakker.

Klinkt heerlijk? Helaas kent die slaapmiddel ook vervelende en nare bijwerkingen.

Zijn slaappillen verslavend

Om gelijk met de deur in huis te vallen; Ja, slaappillen zijn verslavend.

Het is een verslaving die je al snel kan overkomen, je kan namelijk relatief makkelijk aan slaappillen komen.

Stel je kan niet slapen dus je besluit even een slaappilletje te nemen en je slaapt heerlijk door deze nacht.

De volgende avond besef je jezelf weer dat je niet kan slapen dus je neemt er weer eentje, tja het was toch zo gemakkelijk de vorige avond.

En de dag erop doe je het weer, en die dag daarop weer..

Voordat je er ook maar erg in hebt zit je weken lang aan de slaappillen en je beseft je dat je eigenlijk niet meer zonder kan. Een nieuwe verslaving is geboren.

Denk daarom twee keer na voordat je besluit om te beginnen met het nemen van slaappillen.

slaapmiddelen verslavend

Waarom en wanneer slaappillen kopen

Bijvoorbeeld als je al weken lang slecht slaapt of je hebt last van een stressvolle periode die jou belemmert bij het pakken van je o zo belangrijke nachtrust.
Ik raad je overigens aan om nooit op eigen initiatief te besluiten om te beginnen met het gebruik van slaapmiddelen.

Wanneer je echt veel hinder ervaart van je slapeloosheid, plan dan een bezoekje in bij de huisarts en bespreek met hem of haar de voorkomende problemen. Je huisarts zal dan besluiten of het verstandig is om slaappillen te gaan gebruiken. Bovendien kun je de meeste (zware) slaapmiddelen alleen op recept van je huisarts verkrijgen.

Welke slaappillen heb je nodig

Dat is helemaal afhankelijk van de slaapproblemen die bij jou voorkomen.

Dit weet jij zelf het beste, dus bespreek dit met je arts. Hij zal dan besluiten welke slaappillen het meest effectief zullen werken bij jou, je huisarts kan je tevens goed informeren over de nadelen van het gebruik hiervan en de bijwerkingen die het met zich meebrengt.

Je kan jezelf natuurlijk wel inlezen door je vast te verdiepen in de verschillende soorten slaapmiddelen, welke ik eerder in dit artikel heb beschreven.

slaappillen voorgeschreven door huisarts

Slaapmiddelen zonder recept

Yes, er zijn inderdaad ook slaapmiddelen verkrijgbaar die je zelf kunt kopen, zonder recept.

We hebben het natuurlijk over melatonine, dit supplement kan je kopen bij de apotheek en ook bij de meeste supplementenwinkels.

Hier heb ik al eens een artikel over geschreven. Wil je weten wat melatonine met je doet EN waar je dit prachtige product voordeling kan kopen? Dan kan je het artikel hier lezen.

Beter dan slaappillen.. Geef deze methode een kans!

Perfect Slapen in 7 StappenSlaappillen hebben vaak een verslavende werking en er treden in de meeste gevallen erg vervelende bijwerkingen op..

Wil jij dit voorkomen, maar wil je toch van je slapeloosheid afkomen? Dan MOET je echt deze methode gaan checken. Je ontvangt voor een bijna belachelijk lage prijs een complete methode die al duizenden mensen van hun slaapproblemen heeft af geholpen. Dit is zeker het bekijken waard en wanneer je via mij komt krijg je ook nog eens de allerlaagste prijs.

Ben je huiverig? Lees dan eerst de recensies van mensen die je al voorgegaan zijn door hier te klikken.

Geef mij NU toegang tot deze Perfect Slapen methode!
Dit vind je misschien ook interessant
slapeloosheid door prednison
Slapeloosheid door prednison? Zo GA je DIRECT beter slapen! (gegarandeerd)
Melatonine directbeterslapen
Wat is de invloed van Melatonine op je slaap

Laat je reactie achter

Jouw reactie*

Your Name*
Your Webpage