Slapeloosheid

Slapeloosheid door angst: Heb je last van ANGST? Zo kom je er vanaf!

angst voor slapeloosheid
0

Als je een paar nachten slecht geslapen hebt kan de angst maar zo toe gaan slaan.. De angst voor slapeloosheid groeit en dit is uiteraard niet erg bevorderlijk voor het oplossen van je slapeloze nachten.. In dit artikel wil ik je een aantal tips geven om van je angst voor slapeloosheid af te komen..

Angst voor slapeloosheid

Het is goed mogelijk dat je hiermee te maken krijgt zodra je al een tijdje kampt met slapeloosheid. Je kunt te maken krijgen met angst en paniekaanvallen voor opnieuw een slapeloze nacht. Je gedachten denken dan onophoudelijk aan de redenen waarom je weer niet zou kunnen slapen vannacht.. Als je in bed ligt maalt je hoofd continu en dit werkt natuurlijk niet mee aan een goede nachtrust. Je komt terecht in een vicieuze cirkel en het is belangrijk om deze zo snel mogelijk te doorbreken.

Piekeren

Na een lange drukke werkdag hebben de meeste mensen in bed eindelijk de tijd om goed na te denken Toch is dit absoluut het verkeerde moment om na te gaan denken, want je kunt van een klein probleem een heel groot probleem maken. Hierdoor wordt het natuurlijk onmogelijk om nog een goede nachtrust te pakken.

piekeren

De verkeerde gedachten

Veel mensen denken dat ze slechter slapen dan in werkelijkheid het geval is.. Je kunt je namelijk het moment dat je in slaap valt niet herinneren. Als je dan even later wakker wordt kan het goed zijn dat je denkt helemaal niet geslapen te hebben.

Daarnaast heeft niet iedereen 8 of 9 uur slaap per nacht nodig, veel mensen kunnen namelijk ook prima functioneren met slechts 5 of 6 uur slaap. Tijdens de eerste 5 uur van je nachtrust slaap je namelijk het diepst en na deze 5 uur heeft je lichaam zijn meeste herstel al gehad.

Er bestaat dus een grote kans dat je ook prima kunt functioneren als je eens een nacht wat minder geslapen hebt.

Tips om angst voor slapeloosheid te vermijden

Graag wil ik je een aantal tips geven die jou helpen om zo snel mogelijk af te rekenen met de angst voor slapeloosheid.

 

Slaapdagboek bijhouden

Vaak wordt er geadviseerd om een paar weken een slaapdagboek bij te houden. Zo kom je erachter hoe je daadwerkelijke slaap is, deze is vaak heel anders dan je op voorhand zou denken. Dit slaapdagboek kan vervolgens worden doorgespeeld naar je arts of naar het slaapcentrum.

Bij het slaapcentrum wordt er onderzoek gedaan naar je slapeloosheid en wordt je eventueel opgenomen. Soms is een slaapcentrum niet nodig en schrijft je huisarts slaapmedicatie voor. Tegenwoordig wordt er echter steeds vaker voor gekozen om je door te verwijzen naar een psycholoog.

Schrijf van je af

Kies een moment (niet in bed) waarop je even de tijd neemt om te piekeren. Gebruik dit moment ook om van je af te schrijven. Schrijf je gedachten op. Dit zorgt ervoor dat je met een leeg hoofd in bed stapt en zo sneller in slaap valt.

schrijf van je af

Ga naar bed wanneer je ontspannen bent

De meeste mensen gaan naar bed omdat het bedtijd is terwijl ze nog niet moe genoeg zijn. Je kunt er daarom beter voor kiezen om pas naar bed te gaan wanneer je ontspannen genoeg bent, ook al stap je iets later in bed dan normaal. Als je naar bed gaat met de gedachte dat je over een half uur moet gaan slapen is dit natuurlijk niet erg goed voor je nachtrust.

Ga daarom liever iets doen waar je ontspannen van wordt. Dit kan je doen door het nemen van een bad of door het lezen van een boek.

Kun je niet slapen en lig je te woelen? Ga dan even uit bed en doe iets waar je ontspannen van wordt totdat je moe en slaperig bent geworden.

Afrekenen met slapeloosheid dankzij deze methode

Perfect Slapen in 7 Stappen directbeterslapen.nlDe methode Perfect Slapen in 7 Stappen is een programma met praktische slaaptips die al duizenden mensen heeft geholpen om van hun slapeloosheid af te komen. Ik kan je bijna succes garanderen en ook wanneer je slapeloosheid door angst ervaart is deze methode de beste optie voor jou! Heb je toch geen resultaat? Dan profiteer je van de garantie en krijg je gewoon je geld terug. Je hebt dus niks te verliezen.. Hoeveel is een goede nachtrust waard voor jou?!

Geef mij NU toegang tot deze Perfect Slapen methode!
Dit vind je misschien ook interessant
Meest voorkomende oorzaken van slapeloosheid directbeterslapen.nl
Meest voorkomende oorzaken van slapeloosheid
alles wat je moet weten over slaappillen
Slaappillen kopen? Dit moet je absoluut weten en zo pak je het aan!

Laat je reactie achter

Jouw reactie*

Your Name*
Your Webpage