Slapeloosheid

Slapeloosheid door prednison? Zo GA je DIRECT beter slapen! (gegarandeerd)

slapeloosheid door prednison
0

Heb jij last van slapeloosheid door prednison? Dan kan ik je aanraden om dit artikel even te lezen waarin ik je een aantal tips geef om direct af te reken met de slapeloze nachten die voortvloeien uit het gebruik van prednison.. 

Wat is prednison

Corticosteroïden onderdrukken het afweersysteem, om deze reden worden ze ook ingezet om afstoting van getransplanteerde organen tegen te gaan. Corticosteroïden kunnen ook lokaal gebruikt worden, bijvoorbeeld via een inhalator in de longen of een zalf bij huidaandoeningen zoals eczeem.

Van nature maakt het lichaam zelf in de bijnierschors onder andere het lichaamseigen corticosteroïd hydrocortison aan. Wanneer er meer dan deze hoeveel aan het lichaam wordt toegevoegd – door bijvoorbeeld prednisongebruik – dan zal de lichaamseigen productie omlaag gaan. “Daarom moeten mensen na een langdurige behandeling ook langzaam afbouwen.

De bijnierschors moet zelf weer gaan produceren.Dat kan soms enkele maanden duren’’, legt Jansen uit. Bij stootkuren (korte behandeling met hoge dosering) is zo’n afbouw niet nodig, benadrukt de apotheker.

Bron: www.gezondheidenco.nl

prednison

Bijwerking prednison

Naast dat prednison natuurlijk het gewenste effect kan geven kunnen er ook vervelende bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen van prednison zijn:

  • Maag- of darmklachten
  • Verhoogde kans op infecties
  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Stemmingswisselingen
  • Hartritmestoornissen
  • Vochtophoping
  • Spierklachten
  • Verschijnselen van diabetes

Tips om slapeloosheid door prednison te voorkomen

Ik wil je graag wat tips geven die van pas kunnen komen als je vaak last hebt van slapeloosheid door het gebruik van prednison. Laat me in de reacties even weten welke tip bij jou werkt.

Speciale thee

Met een speciale thee doel ik op een kruidenthee die jou kan helpen van je slapeloosheid af te komen. Ook wanneer je slapeloosheid door prednison ervaart kan een kruidenthee wel eens uitkomst bieden.

Er zijn diverse soorten op de markt verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor valeriaan, lindebloesem, kamille, passiebloem, hop, citroenbalsem of muntthee.

Al deze soorten kunnen een positieve werking hebben op je nachtrust. Voor de exacte werking van deze theesoorten kun je een kijkje nemen op de website van Gezonder Leven.

Melatonine

Melatonine is een hormoon dat aangemaakt wordt door de pijnappelklier in de hersenen. Melatonine wordt vaak gebruikt bij slapeloosheid. Het speelt namelijk een belangrijke rol bij het slaap-waakritme van ons.

Of melatonine voor jou uitkomst kan bieden hangt af van de dosis. Het is belangrijk dat je melatonine inneemt voordat de pijnappelklier zelf melatonine gaat aanmaken.

Codeïne

Dit kan worden voorgeschreven door je huisarts. Artsen schrijven dit echter niet graag voor door de verslavende werking, maar sommige mensen slapen op een kleine dosis al prima. Het is dus een beetje persoonlijk of dit helpt. Pas in ieder geval wel op met codeïne gebruik.

Nooit meer slapeloosheid door prednison dankzij deze methode

Perfect Slapen in 7 Stappen directbeterslapen.nlVindt je de bovenstaande tips nuttig? Dan is de Perfect Slapen in 7 Stappen methode misschien geschikt voor jou! Deze methode staat namelijk vol met nuttige tips om jou te helpen bij het bestrijden van slapeloosheid.

Er zijn al duizenden mensen met succes geholpen en de methode wordt steeds populairder. Speciaal voor jou als mijn lezer heb ik een fantastische aanbieding kunnen regelen. Bekijk het snel voordat je te laat bent..

Geef mij NU toegang tot deze Perfect Slapen methode!
Dit vind je misschien ook interessant
oorzaak snurken
Oorzaak snurken en hoe kom je van het gesnurk af! (7 TIPS + BONUS)
vormen slapeloosheid directbeterslapen.nl
11 bekende vormen van slapeloosheid, herken jij jezelf?

Laat je reactie achter

Jouw reactie*

Your Name*
Your Webpage