Slapeloosheid

Wanneer is slapeloosheid gevaarlijk? Dit zijn de 10 ERNSTIGE gevolgen!

gevaren van slapeloosheid
0

Je bent waarschijnlijk op dit artikel terecht gekomen omdat je benieuwd bent of slapeloosheid gevaarlijk is. In dit artikel geef ik daar antwoord op. Ik vertel je of en wanneer slapeloosheid gevaarlijk is, daarnaast deel ik een aantal schadelijke gevolgen van insomnia. Als laatste geeft ik je jou een manier om heel eenvoudig van je slapeloosheid af te komen!

Kan slapeloosheid gevaarlijk zijn

Slapen kan wel degelijk gevaarlijk zijn. Er zijn schadelijke gevolgen voor slapeloosheid op de korte termijn, maar ook op de lange termijn kunnen zich er schadelijke gevolgen voordoen. Één nacht slecht slapen is niet aan te raden, maar een chronisch slaaptekort opbouwen zou je daarentegen helemaal moeten vermijden. Ik wil graag een aantal schadelijke gevolgen met je delen die een langdurig slaaptekort met zich mee kan brengen.

Wanneer is slapeloosheid gevaarlijk

Slapeloosheid is nooit goed. Laten we daar voorop stellen, maar wanneer je weken of maanden slechts slaapt is het raadzaam om enkele maatregelen te treffen. Dit kan namelijk best wel ernstige gevolgen hebben op jouw dagelijkse leven en er wordt gezegd: ”Slaaptekort verhoogt de kans op een snelle dood.”

Een harde uitspraak, maar het is waar.

Tijd dus om jouw slapeloosheid bij de kern aan te pakken.

slapeloosheid

10 Ernstige gevolgen van slapeloosheid

Ik wil graag een aantal ernstige gevolgen met je delen die het hebben van langdurige slapeloosheid met zich mee kan brengen.

1. Verhoogde kans op overgewicht

Wanneer je een korte tijd last hebt van slapeloosheid heb je vaak een hongerig gevoel en te maken met (vr)eetbuiten. Op de lange termijn kan dit zelfs resulteren in overgewicht en slapeloosheid wordt hieraan gelinkt. Een chronisch slaaptekort kan zelfs de verhouding van hongerhormonen verstoren.

2. Diabetes

Door de verhoogde kans op overgewicht gaat diabetes vaak ook hand in hand met een chronisch slaaptekort. Door weinig te slapen ben je namelijk ook minder gevoelig voor insuline. Dit verhoogt eveneens het risico op diabetes.

3. Spermakwaliteit is slechter

Dit is uiteraard alleen van toepassing op de mannelijke lezers, maar uit een onderzoek is gebleken dat jonge mannen met weinig slaap zo’n 29% minder spermacellen produceren. Alleen dit gevolg vind ik al een reden om direct actie te ondernemen! 😉

4. Het maakt je depressief

Slapeloosheid wakkert namelijk de hormonen aan die depressies stimuleren en wanneer je depressief bent kom je nog moeilijker in slaap. Het is dus een soort vicieuze cirkel waar je uit moet zien te komen.

5. Het beperkt ons beoordelingsvermogen

Door slaapgebrek kunnen wij gebeurtenissen minder goed inschatten en op haar beurt zorgt dit ervoor dat je vaak mindere beslissingen nemen. Wanneer je slecht en weinig slaapt neem je vaak de verkeerde beslissingen en ook mensen die weinig slapen trekken vaak de verkeerde conclusies op het gebied van slaaptekort met ze doet.

6. Je huid wordt ouder door te weinig slaap

Hoe dit komt? Nou omdat je lichaam meer cortisol produceert wanneer je weinig slaapt. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Veel mensen kennen die bleke huid en opgezwollen ogen wel na een aantal nachten slecht slapen.

Chronische slapeloosheid kan er dan voor zorgen dat je lichaam collageen gaat afbreken. Collageen zorgt ervoor dat je huid zacht en elastisch is en blijft.

opgezwollen ogen door slapeloosheid

7. Sneller een beroerte

Mensen van middelbare of oudere leeftijd die 6 uur of minder slapen hebben 4 keer zoveel kans op een beroerte dan mensen van dezelfde leeftijd die 7 uur of meer slapen per nacht.

8. Meer kans op hart- en vaatziekten

Uit een studie is gebleken dat mensen met langdurig weinig slaap maar liefst 48% meer kans hebben op een hartaanval. Dat komt omdat weinig slaap in verband wordt gebracht met aderverkalking, een verhoogde bloeddruk, een onregelmatige hartslag, hartfalen en zelfs hartaanvallen.

9. Verhoogd risico op kanker

Sommige onderzoeken leggen inderdaad zelfs de link tussen slapeloosheid en diverse vormen van kanker zoals borstkanker.

10. Slecht slapen verhoogd de kans op een snelle dood

Dit is hard, maar waar helaas. Het is gebleken uit de Whitehall II Studie. In deze studie hebben Britse onderzoekers een groep van 10.000 ambtenaren getest om te kijken of slapeloosheid en sterfelijkheid aan elkaar te koppelen zijn. De onderzoekers hebben zo’n 20 jaar onderzoek gedaan en in 2007 werden de resultaten gepubliceerd,

Wat bleek nu? De ambtenaren die van 7 uur slaap naar 5 uur of minder gingen liepen maar liefst 2 maal zo veel risico op een snellere dood. Dit had meerdere redenen, maar de voornaamste reden was een verdubbeld risico op hart-en vaatziekten.

Deze gevolgen lijken me inderdaad reden om actie te ondernemen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en in de volgende alinea wil ik je graag vertellen hoe je eenvoudig en snel kunt afrekenen met je slapeloosheid.

Eenvoudig van je slapeloosheid afkomen?

Zoals je hebt kunnen lezen is slapeloosheid erg ongezond en het is tijd om het probleem bij de kern aan te pakken. Ik begrijp dat je nu snel wilt afrekenen met jouw slaapprobleem. Daarom wil ik je graag vertellen over de methode die mij heeft geholpen en waardoor ik nu nooit meer last heb van slapeloosheid. Namelijk Perfect Slapen in 7 Stappen. Wanneer je via mij komt ontvang je de laagste prijs plus een garantie. Deze garantie houdt in dat wanneer de methode niet werkt bij jou, je het geld zonder problemen terug krijgt. Je hebt niks te verliezen dus en bij heeft het in ieder geval gewerkt. Doe er je voordeel mee!

Geef mij NU toegang tot deze Perfect Slapen methode!
Dit vind je misschien ook interessant
slapeloosheid door prednison
Slapeloosheid door prednison? Zo GA je DIRECT beter slapen! (gegarandeerd)
van een jetlag afkomen doe je met deze gratis tips
Een jetlag na een lange reis? Nu niet meer! (GRATIS tips)

Laat je reactie achter

Jouw reactie*

Your Name*
Your Webpage